Η ΦΟΒΕΡΗ ΠΙΤΣΑ (Paperback)

Η ΦΟΒΕΡΗ ΠΙΤΣΑ By Ντόνα Μ&#9 Cover Image

Η ΦΟΒΕΡΗ ΠΙΤΣΑ (Paperback)

$54.98


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)
Η πίτσα είναι μια επίπεδη, ανοιχτόχρωμη πίτα ιταλικής προέλευσης, που αποτελείται από μια κρούστα σαν ψωμί με καρυκευμένη σάλτσα ντομάτας και τυρί, που συχνά γαρνίρεται με αλμυρά κρέατα και λαχανικά. Παραδοσιακά, η πίτσα ταξινομείται κατά πάχος, σχήμα και πλατφόρμα συναρμολόγησης.

Κατηγοριοποίηση πίτσας
  • A. Πάχος κρούστας Η πίτσα διατίθεται σε εκδόσεις λεπτής, μεσαίας και παχιάς κρούστας. Η ποσότητα της ζύμης είναι ο κύριος παράγοντας που επηρεάζει το πάχος της κρούστας. Ωστόσο, το ποσό της ανόδου παίζει επίσης ρόλο. Η ζύμη που είτε είναι λίγο φουσκωμένη είτε πολύ φουσκωμένη, είτε ισιώνεται πριν το ψήσιμο, τείνει να παράγει μια πιο λεπτή κρούστα από αυτή που αφήνεται να φουσκώσει (ή να φουσκώσει) στο βέλτιστο επίπεδο μετά το ρολό και πριν το ψήσιμο.

  • B. Σχήμα Οι πίτσες ταξινομούνται επίσης ανάλογα με το σχήμα - δηλαδή, στρογγυλές και ορθογώνιες. Η πίτσα που φτιάχνεται σε ένα ορθογώνιο ταψί ονομάζεται μερικές φορές πίτσα "Ιταλικό αρτοποιείο" - το μέρος από το οποίο προήλθε. Ωστόσο, το στρογγυλό σχήμα είναι το πιο συνηθισμένο σχήμα στις πιτσαρίες, πιθανώς επειδή είναι το πιο εύκολο στην κατασκευή. Υπάρχουν επίσης ειδικά σχήματα, όπως η πίτσα σε σχήμα καρδιάς, η οποία είναι μια πολυετής αγαπημένη ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

  • C. Συνέλευση Οι πίτσες ταξινομούνται επίσης ανάλογα με την πλατφόρμα στην οποία συναρμολογούνται. Βασικά, υπάρχουν τρία τηγάνι, οθόνη και φλούδα (ή κουπί) - γνωστά ως πίτσα τηγανιού, πίτσα με οθόνη και πίτσα ψημένη στην εστία, αντίστοιχα. Η πίτσα με τηγάνι ονομάζεται επίσης πίτσα με βαθύ πιάτο και πίτσα με τηγάνι. Οι πίτσες με παχύτερη κρούστα τείνουν να φτιάχνονται σε τηγάνι, ενώ οι πιο λεπτές συνήθως συναρμολογούνται σε οθόνη ή φλούδα. Όταν φτιάχνεται σε φλούδα, μια πίτσα ψήνεται απευθείας στην εστία ή στο κατάστρωμα του φούρνου. Μια παραλλαγή της πίτσας που ψήνεται στην εστία περιλαμβάνει την παρασκευή και το ψήσιμο της πίτσας σε χαρτί επεξεργασμένο με πυρίτιο που δεν καίγεται
Product Details ISBN: 9781805420347
ISBN-10: 1805420348
Publisher: Not Avail
Publication Date: November 8th, 2022
Pages: 352
Language: Greek, Modern (after 1453)