de Geweldige Pizza (Paperback)

de Geweldige Pizza By Lina De Vos Cover Image

de Geweldige Pizza (Paperback)

$53.98


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)
Pizza is een platte, open taart van Italiaanse oorsprong, bestaande uit een broodachtige korst met daarop gekruide tomatensaus en kaas, vaak gegarneerd met hartig vlees en groenten. Traditioneel wordt pizza ingedeeld naar dikte, vorm en montageplatform.

Pizza's categoriseren
A. Korstdikte Pizza is verkrijgbaar in dunne, medium en dikke korstversies. De hoeveelheid deeg is de belangrijkste factor die de korstdikte be nvloedt. Maar ook de hoogte van de stijging speelt een rol. Deeg dat ofwel te weinig of te hoog is gerezen, of anders is afgeplat voor het bakken, heeft de neiging om een dunnere korst te produceren dan een korst die na het rollen en voor het bakken tot een optimaal niveau mag rijzen (of rijzen).
B. Vorm geven aan Pizza's worden ook ingedeeld op vorm, namelijk rond en rechthoekig. Pizza die in een rechthoekige bakvorm wordt gemaakt, wordt soms "Italiaanse bakkerijpizza" genoemd - de plaats waar hij is ontstaan. Rond is echter de meest voorkomende vorm in pizzeria's, waarschijnlijk omdat het het gemakkelijkst te maken is. Er zijn ook speciale vormen, zoals hartvormige pizza, een eeuwige favoriet voor Valentijnsdag.
C. Montage Pizza's worden ook geclassificeerd op basis van het platform waarop ze zijn gemonteerd. In principe zijn er drie: pan, screen en peel (of paddle) - bekend als respectievelijk panpizza, schermpizza en in de haard gebakken pizza. Pan pizza wordt ook wel deep-dish pizza en skillet pizza genoemd. Pizza's met een dikkere korst worden meestal in een pan gemaakt, terwijl dunnere pizza's vaak op een scherm of schil worden gemonteerd. Wanneer gemaakt op een schil, wordt een pizza direct op de haard of het ovendek gebakken. Een variatie op in de haard gebakken pizza is het maken en bakken van de pizza op niet-brandend, met siliconen behandeld papier
Product Details ISBN: 9781805420354
ISBN-10: 1805420356
Publisher: Lina De Vos
Publication Date: November 8th, 2022
Pages: 334
Language: Dutch