ИСТИНСКАТА ИТАЛИАНСКА Г& (Paperback)

ИСТИНСКАТА ИТАЛИАНСКА Г& By СВЕТЛ&#104 Cover Image

ИСТИНСКАТА ИТАЛИАНСКА Г& (Paperback)

$49.99


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)

Какво е пица?

Пицата е плосък, отворен пай от италиански произход, състоящ се от подобна на хляб кора, покрита с подправен доматен сос и сирене, често гарнирана със солени меса и зеленчуци.

Традиционно пицата се класифицира по дебелина, форма и платформа за сглобяване.

Категоризиране на пици

Дебелина на кората

Пицата се предлага във варианти с тънка, средна и дебела кора. Количеството тесто е основният фактор, който влияе върху дебелината на кората. Размерът на покачването обаче също играе роля. Тестото, което е недостатъчно втасало или прекалено втасало, или е изравнено преди печене, има тенденция да произвежда по-тънка кора от тази, която е оставена да втаса (или да втаса) до оптимално ниво след разточване и преди печене.

Форма

Пиците също се класифицират по форма - а именно кръгли и правоъгълни. Пицата, която се приготвя в правоъгълна тава, понякога се нарича пица "италианска пекарна" - мястото, откъдето произлиза. Кръглата обаче е най-често срещаната форма в пицариите, вероятно защото се прави най-лесно.

Има и специални форми, като пица във формата на сърце, която е вечна любима пица за Свети Валентин.

Сглобяване

Пиците също се класифицират според платформата, на която са сглобени. По принцип има три pan, screen и peel (или paddle) - известни съответно като пица на тиган, пица на сито и пица на огнище. Пан пица се нарича още пица с дълбоко блюдо и пица с тиган. Пиците с по-дебела кора обикновено се правят в тиган, докато по-тънките често се сглобяват върху сито или кора. Когато се прави на кори, пицата се

9

пече директно върху огнището или плочата на пещта. Вариант на пица, изпечена на огнище, включва приготвяне и печене на пицата върху незагоряща хартия, обработена със силикон

Product Details ISBN: 9781805426714
ISBN-10: 1805426710
Publisher: Not Avail
Publication Date: February 3rd, 2023
Pages: 356
Language: Bulgarian