КОНВРЕНАТА КНИГА ЗА ГОТВ (Paperback)

КОНВРЕНАТА КНИГА ЗА ГОТВ By Албер&#109 Cover Image

КОНВРЕНАТА КНИГА ЗА ГОТВ (Paperback)

$42.99


Special Order—Subject to Availability
(This book cannot be returned.)

Добредојдовте во КНИГАТА ЗА ГОТВАЧ ЗА КРАЈНИ ИНСЕКТИ, книга за готвење која има уникатен и возбудлив пристап кон одржлива и вкусна храна. Во оваа готвачка, го истражуваме светот на ентомофагијата, практиката на јадење инсекти и нудиме 100 рецепти кои ја напојуваат устата со различни инсекти. Секој рецепт доаѓа со лесни за следење инструкции и фотографија во целосна боја, за да можете да видите што точно создавате.


Иако многу луѓе можеби се двоумат околу конзумирањето инсекти, тие се неверојатно одржлив и хранлив извор на храна. Инсектите се во изобилство, бараат минимални ресурси за одгледување и имаат висока содржина на протеини и хранливи материи. Всушност, повеќе од 2 милијарди луѓе ширум светот веќе вклучуваат инсекти во нивната исхрана


Во овој готвач, имаме за цел да ги отфрлиме сите однапред замислени идеи за јадење инсекти и да ви покажеме колку тие можат да бидат вкусни и разновидни. Нашите рецепти варираат од класични јадења со превртување, како што се тако од штурец и пржење со скакулец, до поавантуристички рецепти како пица со црви од брашно и чоколадни тартуфи прекриени со мравки.


Без разлика дали сте искусен ентомофагија или ја пробувате за прв пат, КОНРЈАТА КНИГА ЗА ГОТВАЧ ЗА ИНСЕКТИ има по нешто за секого. Затоа, дојдете заедно со нас на ова возбудливо кулинарско патување и ајде да го истражиме светот на ентомофагијата заедно

Product Details ISBN: 9781835313732
ISBN-10: 1835313736
Publisher: Not Avail
Publication Date: July 10th, 2023
Pages: 238
Language: Macedonian