Gândire, rapidă și lentă: O carte despre erorile care pot afecta luarea deciziilor umane (Paperback)

Gândire, rapidă și lentă: O carte despre erorile care pot afecta luarea deciziilor umane By Dries Glorieux Cover Image

Gândire, rapidă și lentă: O carte despre erorile care pot afecta luarea deciziilor umane (Paperback)

$9.99


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

n Thinking, Fast and Slow, Daniel Kahneman explică de ce oamenii iau deseori decizii eronate și iraționale, prezent nd un set de informații culese n urma muncii sale cu Amos Tversky de-a lungul deceniilor. Acest rezumat și analiză clară și detaliată este un instrument valoros pentru oricine dorește să nțeleagă bestsellerul lui Kahneman: include o explicație amănunțită a obiectivelor autorului, o discuție a conceptelor-cheie explorate n lucrarea sa, inclusiv euristica și prejudecățile, și definiții ale termenilor-cheie, cum ar fi ancorarea și efectul de cadou. Acesta oferă, de asemenea, o introducere la impactul operei lui Kahneman asupra unor domenii precum psihologia, științele politice și economia comportamentală, precum și o discuție despre principalele critici aduse operei sale, oferindu-vă tot ce aveți nevoie pentru a nțelege această carte influentă n doar 50 de minute.

Despre G ndire, repede și ncet: Thinking, Fast and Slow identifică două sisteme de g ndire, denumite Sistemul 1 și Sistemul 2, care determină modul n care procesăm informațiile și luăm decizii. Acestea sunt "rapidul" și, respectiv, "lentul" din titlu și lucrează mpreună pentru a ne ajuta să facem alegeri. Cartea explorează, de asemenea, prejudecățile și aberațiile care i determină pe oameni să acționeze irațional, ilustrate cu studii de caz și exemple din viața reală.

Despre Daniel Kahneman: Daniel Kahneman este un psiholog și economist israeliano-american. Este cunoscut mai ales pentru colaborarea sa de lungă durată cu psihologul Amos Tversky, cu care a efectuat cercetări privind procesul decizional care i-au adus Premiul Nobel pentru Științe Economice n 2002. Cercetările sale, n special colaborarea sa de-a lungul anilor cu Richard Thaler, laureat al premiului Nobel n 2017, au jucat un rol important n fondarea domeniului economiei comportamentale. Kahneman este n prezent profesor emerit de psihologie și afaceri publice la Universitatea Princeton.

Product Details ISBN: 9782808602495
ISBN-10: 2808602499
Publisher: 50minutes.com
Publication Date: January 20th, 2023
Pages: 26
Language: Romanian