Hydrocultuur - complete beginnershandleiding - doe-het-zelf-telershandleiding over hoe je groenten en fruit kunt kweken in het comfort van je eigen hu (Paperback)

Hydrocultuur - complete beginnershandleiding - doe-het-zelf-telershandleiding over hoe je groenten en fruit kunt kweken in het comfort van je eigen hu By Nicolas Pratesi Cover Image

Hydrocultuur - complete beginnershandleiding - doe-het-zelf-telershandleiding over hoe je groenten en fruit kunt kweken in het comfort van je eigen hu (Paperback)

$18.95


Not On Our Shelves—Ships in 1-5 Days
(This book cannot be returned.)

Wil je leren hoe je eenvoudig een goedkoop DIY hydrocultuur kweeksysteem kunt bouwen, en thuis biologische groenten, fruit en kruiden kunt kweken met hydrocultuur?
Zo ja, lees dan verder...

Bijna alle planten kunnen met hydrocultuur worden gekweekt.
Wanneer gewassen op deze manier worden geteeld, gebruiken ze 50% minder grond en 90% minder water dan bij traditionele teeltmethoden. De gewasopbrengst is echter 4 keer hoger en de groei van de gewassen is twee keer zo snel bij gebruik van hydrocultuur. Dit is mogelijk omdat de gewassen alles hebben wat ze nodig hebben, in de juiste concentraties.
In plaats van de grond die in de typische landbouw wordt gebruikt, wortelt de boer of tuinman de planten in verbindingen zoals vermiculiet, kleikorrels of steenwol. Alle gebruikte stoffen moeten inert zijn, zodat geen nieuwe elementen in het milieu van de plant worden gebracht. De oplossing van water en voedingsstoffen wordt vervolgens over het substraatmateriaal gegoten, zodat de plant zich erin kan voeden. Er is ook minder afhankelijkheid van meststoffen, bestrijdingsmiddelen en andere potentieel schadelijke producten die in de conventionele landbouw worden gebruikt.

Dit boek behandelt onder andere de volgende onderwerpen:
- Inleiding tot hydrocultuur
- Voor- en nadelen van hydrocultuur
- Terminologie gebruikt in hydroponie
- Al het materiaal dat u nodig zult hebben
- Gedetailleerde en toegelichte hydroponische kweeksystemen
- Stap-voor-stap handleiding voor het bouwen van uw eigen economisch hydroponisch kweeksysteem
- Hoe de beste planten te selecteren en te starten
- Voedingsstoffen voor planten en hoe deze doeltreffend te gebruiken
- Ongedierte- en ziektebestrijding
- Veel gemaakte fouten en hoe ze te vermijden

...en nog veel meer

In dit boek worden de verschillende hydroponische systemen in detail uitgelegd. Er worden ook veel praktische en geldbesparende technieken beschreven. U zult leren hoe u uw systeem moet opzetten, wat voor soort verlichting u moet gebruiken, welke planten het beste werken in hydrocultuurtuinen en hoe u problemen oplost die zich kunnen voordoen. Als je een eenvoudig n-bucket systeem wilt opzetten, is dit het boek voor jou. Als u een echte tuinkas wilt opzetten, dan is dit ook het boek voor u.

Klaar om te beginnen? Klik op de "Koop nu" knop


Product Details ISBN: 9798201736958
Publisher: Nicolas Pratesi
Publication Date: April 15th, 2022
Pages: 216
Language: Dutch